Loma teki selkeästi hyvää. Energiaa pukkaa ideointiin asti ja olen innostunut jumppailemaankin siihen malliin, että tavoite on käyttää tämä tolkuton isseksein oleminen itsensä kuntouttamiseen.

Sellainen ajatus on jyllännyt mielessä, että koska mitään kulttuuria ei ole muualla saatavissa niin mites olisi, jos taloyhtiö olisi armollinen ja antaisi vaikkapa talojen yhteisötoimintaan luvan. 

Miniravintola: Asukkaat omilla tarvikkeillaan sisustaisi pienen ravintolamiljöön vaikkapa pyöräkellariin tai kerhohuoneelle, jos on tai johonkin, missä olisi tilaa, Oikeastaan ei tarvitsisi kuin pöydän, tuolit, tekokasvi, ylijäämä matto, ledkynttilä, valaisin. Mahdollisesti seinän verhoilisi teipein jollain, julisteella, kankaalla yms. Varauskirja, josta voisi varata oman aikansa, ettei muuta trafiikkia tilassa silloin olisi. Sitten vain tilaamaan ruoka ravintolasta. Kattaa sen lautaselle ja syömään. Puhelimesta saa nykyään musat mukaan. Omat astiat. 

Ajatus tuli siitä kun iäkkääämpi pariskunta haikaili ravintolaan syömään. Miksipä ei sitten voisi vaikka lavastaa tällaisen pikkuravintelin, missä tulisi ainakin edes se tunne, että on jossain muualla. Pienen pieni retki makujen maailmaan, jossain muualla kuin omassa kotona,mikä varmasti alkaa kyllästyttämään aikaa myöten. samalla turvallista.

Toinen ajatus on pikkuruinen taloyhtiön taidenäyttely. Paikkana samat yhteiset tilat. Jokin sovittu aikataulu vaikkapa kuukaudeksi. Osallistua saisivat kaikki vapaaehtoisesti. Vauvasta vaariin. Jokin teema tai aihe vapaa. Piirustuksia, taidepläjäyksiä, mitä nyt ikinä luovuus saa aikaiseksi. Kiinnitys niin, että saa siististi irti. Sitten kun kaikki on seinällä niin siellä saisi käydä näyttelyä katsomassa talon asukkaat niin, että jos joku on jo paikalla niin odottaa oman vuoronsa. Kuukauden aikana tuskin on tarvetta ryysiksille. Lapsille voisi olla ihan kivaakin puuhaa askarrella ja piirrellä. Miksi ei aikuisillekkin.

Pitäisi vain kysäistä isännöitsijältä, miten tällaiseen suhtautuisi. Tiedotus yms... 

Loppujen lopuksi mehän voisimme itse piristää itseämme ja muitakin siinä sivussa....