Sen verran hektistä on ollut, että meinasi mennä tärkeitäkin asioita ohi. Istuin postissa odottamassa vuoroani. Huomasin, jonkun hakeneen passinsa ja vilkaisin henkkareitani. Jummi. Identiteettini viimeinen käyttöpäivä on jo ensikuussa. Tarkistin matkustusasiakirjat ja HKL:n korttikin on menossa vanhaksi. Ja passi. Olisi siis pollarille utelua tiedossa, josko antaisivat jonkinmoisen todistuksen olemassaolostani. 

Ymmärrän kyllä, että henkkareita täytyy päivittää välillä. Tässä iässä kun rupsahdus koittaa minä hetkenä hyvänsä. Mutta entäs, jos se osuu juuri seuraavalle päivälle, kun passikuvan on otattanut? Esimerkiksi kasa pääni päällä on pari vuotta alkanut elämään omaa elämää. Se ei ole enää hallittavissa. Luonnonkiharuutta on tullut sen verran enemmän, etä kuinkahan se edes mahtuu seuraavaan passikuvaan...hmm. Ikinä ei tiedä, mille päälle se pimahtaa. Hiukset muuttaa kuitenkin ulkonäköä aika tavalla. 

Vakavuutta.... Miksiköhän passikuva pitää olla niin vakava, että jotakuinkin kaikki näyttävät kuvissaan jonkin asteiselta kriminaalilta...hmmm? Halusi tai ei. Yritäppä siinä olla sitten uskottavasti lainkuuliainen matkustaja siihen asti, kunnes virkailija toljottaa kuvaasi. Kerran tosin osuin sellaiseen passintarkastukseen vuosia vuosia sitten, ennen EU:ta, että passintarkastajat repeilivät nauramaan katsoessaan passikuvia. 

Kaipa ne vakavia täytyy olla. Eihän se matkustaminen ahtaassa purtilossa ole kivaa ja kukaan tunnistaisi, jos kuvana olisi hymyilevä selfie.

Olisi nastaa, että identiteetin uusiminen antaisi mahdollisuuden kokeilla uutta persoonaa. 

 

"Arvoisa poliisi-henkilö!

Identiteettini on melkein loppu ja hakisin uutta. Voisitteko antaa viiden vuoden kokeiluun jotain muuta. Tämä on niin nähty. Toiveina olisi parempi palkkapussi. Mieluisat työajat, jotka edesauttaisivat harrastukseni toteuttamista. (sen voisin uutena pitää).

Tuurini on ollut aika huono, joten looseri-magneetin voi jättää tällä kertaa pois. 

Sellainen mutkaton persoona olis kiva kokeilla. Kymmenen kiloa vois ottaa pois niin on mukavempi liihottaa.

Olen se sama tyyppi kuin viimeksikin. Olen ollut edelliseen kuvaan tyytyväinen, joten sen voi huoletta photoshopata. Pari juonnetta sinne tänne. Tukka on räjähtänyt luonnollisesti. Ei terrorismiin liittyvää. Olen kiva ja lainkuuliainen. 

Kiitos jo etukäteen!

Terveisin,

Tämä Tyyppi"