Jaahas. Just kun opettelin seuraamaan hiihtoa tai ylipäätään urheilua niin kisat loppus. No onneksi ja onnettomuudeksi kiihtyy nämä toiset kilpailut. Siihen pääsisi paperilapulla itsekkin vaikuttamaan. Pitäisi vain keksiä mitä joukkuetta kannattaa ja ketä joukkueen sisällä. Kuka kertoo kauneimmat sanat? Lupaa parhaimmat asiat?

Pitäisi ihan jalkautua ja käydä tsekkaamassa, kenellä on parhaimmat pullat ja kauneimmat ämpärit. Sanat ovat kuitenkin kaikilla loppupeleissä samat. Luvataan parempaa maailmaa. Juupajoopajuujuu. Niinhän se aina on. Sanahelinä on vähän niin kuin ikiliikkuja, mikä lepuuttaa sitten melkein neljä vuotta alkaakseen pyörimään aina vain uudelleen.

Lehdistä ja uutisista voi seurata, mikä joukkue on johdossa. Kun olen seurannut mitä tahansa urheilua, varsinkin joukkuelajeja, olen lajiin perehdyttämättömänä kannattanut häviäjiä. Nytkin kannatan häviäjiä vaikkei he edes kilpailekkaan. Häviäjät ovat kuitenkin aina samat vaikka voittaja olisi mikä tai kuka. Mites siihen voisi vaikuttaa? Jotenkin näissä kisoissa ei taida olla muusta kyse kuin, että mikä joukkue voittaa ja kuka saa parhaimman potin. 

Kyse näissäkin skaboissa on rahasta. Kenelle jaetaan ja keneltä otetaan pois. Mites siihen voisi vaikuttaa, että nämä voittajat kohdistaisivat katseen ongelmien alkujuurille ja tekisivät päätöksiä kauaskatseisemmin? Ei vain niin, että miten saadaan taas se eläkelläinen ja työntekijä korjaamaan jo aiheutetut ongelmat, jotka vain pahenevat, jos ei sinne alkuun puutututa. Haeta ratkaisuja jotain toista kautta. Jos perustukset rakennuksessa on lahot niin tuskin auttaa, että pistetään se muutenkin puristuksissa oleva kansalainen kannattelemaan kattoa, jonka päällä tämä suuri voittaja istuu a pitää kauniita puheitaan, että saa istua siellä suraavienkin kilpailujen jälkeen...

Jännä juttu, että kun laittaa hakusanaksi "eduskuntavaalit", niin seuraa teksti: Valta kuuluu kansalle. Jos kuuluisi niin tuskin täällä syrjäytyneitä ja ylityöllistettyjä pätkätyöläisiä olis niin paljoa. Valta voi sekunniksi kuuluakkin, kun sen numeron siihen lappuun piirtää, mutta milloinkahan siitä olisi konkreettista hyötyä muualle kuin sen pikkuporukan lompsiin, minne se hyöty on ohjattu jo iät ajat. Vois noi päättäjät vain pikkuhiljaa avata silmiään, että se lypsylehmä taitaa ehtyä pikku hiljaa...

Hassua muuten, että olipa kilpailu mikä tahansa, aina löytyy voittaja, mutta onko kansa koskaan tyytyväinen?

Hmmm.. Kelleppä taas ääänensä antais ja miksi?