Vihaan sitä tyyppiä, postimiestä, joka rakasti perhosia. Se tyyppi ehdotti kesäaikaa, jotta voisi harrastaa perhosiaan hiukan pitempään. Se tyyppi oli takuulla jonkin asteen sadisti. Ei riittänyt, että keihästää kauniit luontokappaleet seinällensä vaan piti keksiä kidutusmuoto, joka vaikuttaa nykyihmiseen vielä tänäkin päivänä. Tämä jeppe sai tahtonsa läpi vaikka oli jo pois tästä maailmasta, eikä koskaan joutunut itse tämän turhan kellojen veivauksensa uhriksi työaikanaan.

Minä vihaan direktiivi 2000/24/EY:tä. Siinä on määrätty, että kelloja tulee siirtää. Vihaan sitä direktiiviä vielä enemmän siitä SYYSTÄ, ettei kellojen siirtoon edes ole mitään SYYTÄ. Ei minkään näköistä, että sen voisi järjellä kumota.

Minä vihaan heitä, jotka ovat kellojen siirron puolustajia. He ovat itsekkäitä. Hetkellisen (noin viikko/ kevät ja syksy) valoisuushyödyn perusteella he dissaavat enemmistön, joille kesäaikaan siirtyminen tuottaa ongelmia. Naurettavimpia puolustuspuheita olen lukenut eri keskusteluista. Joku täti ilmoitti aikanaan, että missään nimessä ei saa lakkauttaa, koska hän haluaa juoda kahvinsa auringon valossa. Joku puolustaa sillä, että koulusta ja töistä lähtiessa olisi valoisempaa. Joku matkailun aikaeroilla..Kuulostaa siltä, että joillekkin käsite "kesäaika" tarkoittaa sitä, ettei kesää tule aurinkoineen ilman kellon vääntöjä. He eivät ymmärrä, että vuorotyöläisten elimistö Käy kierroksilla muutenkin ja tämä tunnin rukkaus rasittaa entisestään. Menee moneksi viikoksi sekaisin. Itse olen huomannut, että siihen asti kunnes palaamme normiaikaan. Kuinkahan paljon tämä vaikuttaa taloudellisesti, kun ajattelee työtehokkuuden laskun sen aikaa, kun totuttelemme taas uuteen aikaan.

Valoisampaa on jo ollutkin, kulkeeko joku tosiaan laput niin silmillä ettei sitä huomaa ennen kuin on saanut kiertää viisarin kellon ympäri? Matkailu on vapaaehtoista, tämä ei. Ja sitä tätiä ei kukaan estä kahvittelemassa aamulla tuntia aiemmin.

Minä vihaan heitä, jotka pystyisivät vaan eivät tee mitään. Minä vihaan sitä, että kansalaisaloitteeseen ja adressiin tarvitaan 50 000 nimeä, että asia edes otetaan käsittelyyn. Mutta kun esimerkiksi kansanedustajan palkkoja päätetään niin riittää, kun se parisataa jeppeä on juuri silloin paikalla.

Vihaan tätä väsymystä, jonka kellojen siirto aiheuttaa..... joka ikinen vuosi.