Joku viisas keksi ahneuden syövereissä pakata laskiaispullat kahden pullan paketteihin. Melko kätevää, totta. Mutta esimerkkitapaus eli itse joudun joka ikinen vuosi saman taistelun äärelle. Tahtoisin vain yhden pullan, missä olisi sekä mantelimassaa, että hilloa. Makuyhdistelmänä se olisi taivaallinen. Nyt meille annetaan vain jokotai-mahdollisuus. Jos haluan maistaa molempia niin joudun yksin syömään kaksi pakettia eli neljä pullaa. Kyllä siinä perse leviää pienemmälläkin määrällä. Ja koska leviää niin nämä terveysihmiset ovat päättäneet korottaa sokerin haittaveroja. Niin se ei riitä, että perse leviää entisestään joudun vielä enempi siitä maksamaan, mitä isommaksi se leviää. Tässä iässä se e pienenekkään samaan tahtiin kuin aiemmin.

Ehdottaisin laskiaispullatehtaan ylipäälliköille seuraavaa: Voisitteko pakata sellaisia sekäettä-pakkauksia. Yksinäinen voisi täten syödä vain kaksi pullaa ja pysyä terveenä ja hengissä seuraavan vuoden pullaostoksia varten. Pariskunnat saisivat täten myös kaksi pullaa, koska ostaisivat kuitenkin kaksi pakettia. Jos tällainen tasa-arvo jotenkin hiertää niin pariskunnilla säilyisi se etu, että kuluttavat ne pullat myös helpommin.

Ja maksamme kumminkin suhteessa (ei parisuhteessa pönttö) enemmän kuin pariskunnat niin vois kyllä tässä asiassa vähän joustaa.

Runebergin torttuihin en menis kajoamaan..