Voi pahus. Kello on kohta yksitoista illalla ja kello soi viideltä. Viimeksi se on soinut niin aikaisin reilu kuukausi sitten. Tässäpä olisi taas totuteltavaa.

Noh, joutessani rupattelen siis monologiani vähän siitä sun tuosta. Ihan alkuun kauhistellen pölyn määrää. Olen kyllä siivonnut, mutta jostain syystä unohtuu makkarin pöytälamppu pyyhkiä. Käytän sitä myös todella harvoin niin ....pikku hetki.......

 

Noniin. Nyt voi taas elää ja hengittää. Pyyhin pölyt.

Käväisin viikonloppuna molempina päivinä maauimalassa nauttimassa liikunnasta ja lämmöstä. Täytyy sanoa, että vesijuoksu ei todellakaan ole tylsää. Aika kiitää hurjaa vauhtia, kun seuraa mitä ympärillä tapahtuu. 

Olen ottanut tavaksi, että juoksen tunnin ja tarpeeksi, jos on lämmintä niin toisen tunnin otan aurinkoa. Sen yhden tunnin aikana ehti altaaseen rientää peräti kahdeksan henkilöä, jotka eivät osanneet uida. Syvyyttä taitaa olla sen pari metriä, joten, jos vyö vaikka pettää niin onhan siinä hyvät saumat työllistää hengenpelastajaa. Vesijuoksijoille varatulle alueelle himoitsee kaikki muutkin uimarit. Sitten kroolataan potkien melkein leukaan äkkiä ennen kuin valvoja kerkeää huutamaan. Ja kakrut jäävät pulikoimaan niin, että vesijuoksijat joutuvat kiertämään. Eihän siinä mitään. Liikuntaahan se on sekin, mutta kun vauhti on hidas ja sitten hmetellään vastaantulevien kanssa, että kuka väistää ja minne, kun seuraava kellukkeineen taas puolestaan hiihtää keskellä niin, ette kukaan pääse ohi. 

Jotenkin mä arvostan noita valvojia. Heidän pitäisi valvoa koko laumaa, että pysyykö ne pinnalla ja samaan aikaan ylityöllistävät nämä suhaajat, joille kaikille paikka löytyy, jos vain viitsi hieman pidemmälle kävellä ja itsekkin katsoa. Mulla menisi hermo. Huutaisin pää punaisena jo vartin jälkeen.

Sitten on se ryhmä, joita ei mitkään säännöt koske. Kun pitäisi käydä huuhtomassa se pahin paska poies niin ei. Kiukutellaan ja livahdellaan huomautuksen jälkeen salaa altaaseen ilman peseytymistä. Ei sitten tule mieleen, että, jos kaikki kävelisivät suoraan altaaseen kadulta parin päivän hikoilun jälkeen niin itsekkin lilluu toisten "siinä itsessään". Joo, ei tällaista voi ajatella, jos on eri säännöt. 

Eräs mies kiikutti lapsiaan altaalle kahvilan kautta ja karjui pää punaisena vartijalle, ettei aio altistaa lapsiaan alastomille ihmisille suihkutiloissa. No ei ole pakkokaan, mutta onko tuo silloin se paikka, missä peseytyminen on käyttäjille asetetussa säännössä. Eräs nainen kuskasi rattaansa pesutilojen läpi uimalan puolelle, vaikka ohjeistus on selkeä, ettei näin pidä toimia. Renkaat kun kuljettavat ne syljet, räät (mitä on ehdoton pakko roiskia kaduille, koska nenäliinan käyttö on rakettitiedettä) ja muut kököt kosteisiin tiloihin, missä sitten saavat kasvaa ja kulkeutua muuallekkin. 

 

Ei taida pandemia opettaa ihmistä. Auttaisko joku Big Bang ja voitaisiin luotautua uudelleen... Miten tämä muuten taipuu? Luominen, luoda.. No jokatapauksessa taitais olla tarpeellista suhauttaa tämä ihmiskunta sotkemasta ja tekemästä tyhmyyksiä ja uusi alku, jollain opeilla olisi paikallaan.Reset-nappi kiitos.

 

Tyhmyydestä voisi jaaritella pitempäänkin. Sitä matskua on liikaa. Maskipakosta/suosituksesta voisin  marista enemmänkin. En itse siitä käyttämisestä vaan siitä, miten sitäkin vastustetaan taas tappiin asti. Osa vaatii, että valtion ptäisi nämä kustantaa. Mielestäni valtio kustantelee tällä hetkellä tarpeeksi joka suuntaan. Jopa silloinkin, kun ei tarvitsisi. Kupataan kaikki, mitä irti lähtee. Unohtuu vain välillä sellainen ihmejuttu, että me veronmaksajat olemme niitä, joiden palkasta siihen kassaan kerätään sitä pätäkkää. Ja nythän on kyse vilkkaimpien kaupunkien julkisesta liikenteestä. Siitä, että ne kuskit ja kondyktöörit pysyisivät terveinä ja näin ollen julkinen liikenne toimii. Siitä, ettemme täpötäydestä kulkuvälineestä kanna työkavereille tartuntaa ja saateta aiheuttaa jopa konkurssi/työttömyyttä/vähemmän veronmaksajia/vähemmän siis kupattavaa. 

Jos kaikki osallistuisivat vihdoin näihin talkoisiin niin tilanne tasoittuisi mahdollisesti nopeammin ja sitä maskia ei tarvitsisi mahdollisesti loputtomiin maksella. Ei sitä aina tarvitse odottaa huippulukemiin.

Sitten vasta, kun kaikki keinot on käytetty niin heittäkööt sitten hanskat nurkkaan ja pitäkööt vaikka tahalleen koronabileitä, että varmasti saavat tartunnan. Ne jotka töihin pystyy niin maksavat kyllä työkyvyttömyyden ajalta palkkaa. Veroilla, jos mitään on jaettavissa enää.

Osa on sitä mieltä, että, ei kuitenkaan päästä covikista eroon niin mitä turhaan maskeja laittaa päälle.Ei siis kannata edes yrittää

Olis mulla ollut vielä yksi juttu. Vähän kevyempää turinointia, mutta silmäluomet lerppuvat silmämunieni yllä sen verran uhkaavasti, että unten maille mars...zzzZZZzzzz