Olin eilen Tikkurilan Block-festareilla. Ilma oli aivan upea. Suorastaan hiki virtasi. Jäätelöä. Sitä täytyy ehdottomasti saada. Saman ajatuksen oli moni muukin saanut. Pehmis oli aivan loppu Tiksin kiskalta. Noh seuraava etappi jäätelökiskalle. 4e yksi pallo (!)... Jep, asioin Ärrällä saadakseni suklaat perinteisesti rinnuksille. 

Tapahtuma itsessään oli hyvin järjestetty. Musa pauhasi monella lavalla ja yleensä kun näissä on itselle tuntemattomia bändejä, löytyi useampi sellainen, mitä voisin toistekkin kuunnella. Erityismaininta Bright Sisterhoodille. Niin ihaneita luttanoita söpöjä, niiiin nuoria poikasia soittamassa ihan ällistyttävän hyvin. Täytyypä tutustua matskuun enempikin. Aitoa rakkautta musiikkiin.

Moni muukin oli ihan hyviä fiiliksiä nostattavaa. Vaikka "Haraamo" ei synkistelyillään ollut ihan minun juttu. Kuuntelin sen silti.

Omituisin episodi oli kuitenkin erään (nevö höörd) bändin astuttua remmeihin. Parin biisin jälkeen totesin itsekseni, että tämähän on ihan nastaa musaa. Vähän niinkuin 22 Pistepirkkomaista. Menin napsimaan jokusen kuvan. Kun olin kuvia ottamassa alkoikin solisti huutaa suuntaani, että " Sinä siellä, painu v...n". Whaaaat, mitä mä tein väärin? Huutelu ei ollutkaan minulle vaan takanani videoivalle vanhalle miehelle. Solisti huuteli miehelle todella ikävästi ja muillakaan ei varmastikkaan ollut mitään käsitystä miksi. Se ukko oli kuvannut kaikkia muitakin, eikä kellään mitään ongelmaa tähän asti ollut. Bändi soitti seuraavan biisin ja välispiikissä solisti alkoi taas meuhkaamaan. Meuhkasi kuinka suvaitsevainen bändi on ja he vihaa vain k...päitä ja heillä on nollatoleranssi rasismin suhteen. Ja taas huusi miehelle, että tämän täytyy painua ---!

Seuraava biisi alkoi ja yhtäkkiä kesken kaiken bändin rumpali hyppäsi lavalta ja meni uhittelemaan tätä vanhempaa miestä. Löi kameraa. Järkkäri puuttui peliin, mutta lavalla alkoi loppuorkesteri kiukuttelemaan, että he lakkaavat soittamasta, jos tätä miestä ei poisteta yleisöstä. Yksi paiskasi kitaransa lavalle ja koko konkkaronkka paineli peräkanaa lavan taakse. 

Siis mitä ihmeen Drama queen-meininkiä tämä oikein on.

Kuulin kuinka ne huusi järkkäreille miehestä, että se videoi heitä ja sillä on sellaiset aatteet, etteivät voi sietää koko tyyppiä. Järkät joutuivat ikävään välikäteen ja poistivat (?) miehen yleisöstä. Sinänsä melko lailla makaaberia ilmaiskonsertissa, mihin ovat kaikki tervetulleita. Mutta suvaitsevaisuuden nimissä, mikään ei liene mahdotonta.

Bändi kapusi lavalle takaisin ylpeänä hihkuen, että" Me voitettiin"! Yleisön into oli kyllä episodin jälkeen melko väkinäistä seuraavaan esiintyjään asti. Destiny Ocean sai kuin saikin tunnelman takaisin paikalleen ihan omalla osaamisellaan ja persoonaallaan. Hyvällä meiningillä ja musiikilla. Sitähän sinne tultiin kuulemaan. Musiikkia. Ja nauttimaan hyvistä fiilareista.

Seurasin tämän kumman episodin jälkipuintia. Tämä videoija sai tarpeetonta julkisuutta. Selvisi sitten minulle ja monille muillekkin se tieto, että tämä pitää rasistista Youtube-kanavaa. On toimittanut materiaalia MV-lehteen ja niin edelleen...

Huuteli takaisin solvausten lomassa bändille, että pääsette MV-lehteen. Nyt keskusteluissa tästä olikin tullut se kynnys kysymys tähän koko episodiin. Niin olishan tuon voinut välttää, jos olisivat vain keskittyneet musiikkiin. Aika ennenkuulumatonta tai ainakaan kovin yleistä ole, että ilmaisesiintyjä käy ei-toivotun yleisön jäsenen kimppuun pelkän aatteellisen eroavaisuuden vuoksi. Kyseistä bändiä aion boikotoida. Ikinä kun ei voi tietää, mistä ne suuttuu. Kerta riitti, kiitos moi.

Se mies ei kuitenkaan häirinnyt ketään. Ei paasannut mistään. Ei tehnyt yhtään mitään sellaista tapahtumassa, että olisi ansainnut huutelua artistilta. "Me voitimme"?. Kuka siis oikeasti voitti. Taisi kuitenkin olla se mies, jonka aate ei välttis ole parhaimmasta päästä, mutta sai tunnettavuutta ja sympatiaakin. 

Kaksi aatetta kuitenkin kolahtivat yhteen. Jotenkin toi ääriajattelu on niin hölmöö. Niin lietsominen rasismiin kuin ääri-suvaitsevaisuuskin. Molemmat loukkaavat kuitenkin loppupeleissä ihmisoikeuksia omalla ehdottomuudellaan. Moni noista pitää itseään todella tietoisina,fiksuina ja intellektueina tajuamatta sitten kuitenkaan olevansa idiootti. " Olen suvaitsevainen ja pidän nollatoleranssia siitä ja tästä ja hakkaan kaikki, jotka ovat erimieltä!". Tu ajatelma kusaisee jo heti kättelyssä omaan nilkkaan ja se ns. hyvyys katoaa uhoamisen alle.

No, tulipa todistettua aitiopaikalta tämäkin ihme.