Nukkuminen on aika passeli harrastus. Ainakin oiva tapa odottaa aamukahvia. Hauskempaa se on silloin kun näkee unia.

Harvemmin niitä näkee, ainakin niitä, mitkä muistaa, mutta joskus osuu kohdille niitä, mitä jää oikein pohtimaan... Tai ainakin naureskelee.

Kerran olin maatalouslomittajana ja summerin soidessa on tullut ihan älytön kiire lypsämään lehmiä, mutta lomake on hukassa (?). Heräsin sitten siihen, että olen kallistamassa kirjoituspöytää katsoakseni sen taakse pudonnutta lomaketta. Ja hälytyskello soi.

Olen seikkaillut Väiski Vemmelsäären ja joulupukin kanssa tavaratalossa, jossa Marilyn Monroe esitteli muoti-showssa vaatekaappinsa.

Olen ollut testiryhmässä, missä testattiin kuinka lapset kestävät atomipommin. Treenin jälkeen pääsi sitten puffet-pöytään.

Juna- asemalla keskustelin viittomakielellä vastasyntyneiden kaksosten kanssa. He kertoivat, että ennen syntymää katselivat maapallon menoa, että mihin ovat tulossa ja varoittivat ilmaston muutoksesta.

Kerran olin omissa hautajaisissani. Se ei niinkään ollut traagista vaan se, että ainut tuttu ihmisjoukossa oli oma isäni. Isäni sairastui tämän unen jälkeen ja puolen vuoden päästä nukkui pois.

Lukuisia kertoja olen istunut junassa matkalla jonnekkin. Aina siinä on ollut mukana jonkin muotoinen kirppari.

Kerran matkustin jopa ystäväni häihin Afrikkaan. Juna jätti minut vuoren juurelle ja piti kiivetä ylös varoen irtolohkareita. Kun pääsin perille niin eräs oikeassakin elämässä oleva rääväsuu nuiji jauhelihataikinaa ja alkoi karjumaan, että tulithan sinä. Ala tekemään niitä jauheliha pihvejä.

Kerran olin Andeilla tutustumassa paikalliseen nähtävyyteen, joka oli... kuinka ollakkaan kirppari. Matkanjohtajana silloinen luottamusmies ja hän esitteli mahtavat maisemat, jotka olivat täynnä portaita.

Kerran olin lähdössä ystävieni kotibileistä ja asuin melko lähellä. Isäntä kuskasi kaikki kotiinsa vihreällä golf-kärryllä, muttei minua. Jouduin turvautumaan laittomaan taksiin, jossa oli kuski, tämän isä ja sisko. Siskolla oli jalka rikki ja he ajoivat Herttoniemen sairaalaan ja nämä miehet ärjyivät ja olivat vihamielisiä koko matkan. ja olin aina vain kauempana kotoa.Uni oli epämiellyttävä ja hieman pelottavakin. Kerroin kyllä töissä tälle "isännälle", että seuraavan kerran kun kotibileitä unissani järjestää niin voi mut heittää sitten golf-kärryllään ensinmäisten joukossa. Ellen ole muuttanut.

Kerran olin tietovisassa, jonka olisin voittanut vaan Miss Marplen näköinen mummo Ray Banit pässä huijasi. tarkistin vielä vastauksenkin vaan tuoarit eivät antaneet periksi. Murjotin ja Frasier yritti sovitella. Ärsytti vielä aamulla epäoikeudenmukaisuus.

Nyt toissayönä näin unta kilpikonnista. Nukuin unessani ja jokin näykkäsi kädestä. Huomasin sitten lattialla neljä suuren suurta nälkäistä kilpikonnaa. Hätäpäissäni pilkoin niille kaalia ja rouskuttivat sen ahnaasti. Koomistaon se, että aamulla kuljin vietnamilaisen työkaverini kanssa töihin ja höpisin jotain vaatekaapin siistimisestä. Hetki oltiin hiljaa ja tämä ukko rupesi yhtäkkiä nauramaan sanoen " Kilpikonna". Olin ihan kysymysmerkkinä, että " Täh". Asia jäi vaivaamaan ja tänään kysyin, että miksi hän huudahti kilpikonna. Selitin myös nähneeni niistä unta. Mies alkoi selittämään, että voin myydä niitä vaatteita kilpikonna.... Hetken raksutti ja tajusin miehen tarkoittavan kirpparia. Vänkäsattuma.

Mistäköhän ihmeestä nämä unet oikein ammentuu? Kilpikonniin liittyvää en ole  edes nähnyt tai ollut mitään vihjailuakaan siihen suuntaan. Noh sen verran tämä Kilpikonna-asia vaivasi, että googletin ja löysin tällaisen:

" Sitkeyteen, terveeseen järkeen uskollisuuteen ja pitkäikäisyyteen liitettäväkilpikonna on kärsivällisyyden ja rauhallisen etenemisen vertauskuva. Kilpikonnaunet saattavat siten ehdottaa, että on ehkä aika ottaa hieman hitaammin elämässä tai ihmissuhteissa. Kilpikonnan kova panssari on suoja ja turva tai jopapakopaikka elämän todellisuudelta, se voi myös viestittää tarpeesta oman itsen suojaamiseen"

Niinpä, täytynee höllätä ja tuota kärsivällisyyttä ainakin itsessä hieman kouluttaa.

Jossain uskomuksissa kilpikonna tuottaa rutkasti onnea.

Ainakin olen ollut niin kovin zen kohta kokonaisen viikon... ainakin viikon auuumm.

 

Kesäkuinen -16 lisäys kummiin uniin. Näin unta, että istuin huussissa. Todella pitkään ja tavaraa tuli loputtomiin. Koska taas jäi hieman vaivaamaan niin kurkkasin googlesta jotain selitteitä. Uloste liittyy kuulemma rahaan. Noh sattui sopivasti tulemaan ihan passeli tili ja samana päivänä tarjottiin ylitöitäkin. Metkaa :) Sitä vain ihmettelen, että eikös unet ole alitajunnan tuotoksia. Miten ihmeessäne ennakoi sitten. Tosin olihan toi tili jo tiedossakin...