Ajattelinpa jakaa yhden kasvisruoka/sinneppäin-reseptin.

Olen huomannut viime aikoina, että yksi ainesosa  kuuluu melkeimpä kaikkeen ja jos se on loppu niin se siis puuttuu siitä ruuasta. Puuttuu siis fyysisesti, mutta mutisen oikein ääneen, että muuten hyvää, mutta Pecorino-juusto puuttuu.

Se tuntuu käyvän melkeimpä mihin vain ruokaan.

Tässä siis yksi tai oikeastaan moninainen ehdotus... Määristä en niin tarkka ole, enkä ole laskenut mitään arvoja mihinkään. En edes osais. Sen kuitenkin tiedän, että ruoka oli aikas hyvää. Tulee tavis paistinpannullinen ja voi pakastaa ettei kaikkea kerralla tarvitse ahmia.

Heitäppä pannulle puolikas keskikokoisesta kukkakaalista pilkottuna. Öljyä alle. Olen käyttänyt rypsiä, kookosta ja joskus avokaadoa. Kaikilla toimii hyvin. Jos löytyy kaapista niin seesamin siemenet tai mitkätahansa siemenet käy hyvin paahtumaan. Kun kukkis on saanut hieman väriä niin lehtikaalia suikaleiksi leikattuna sekaan. Kun olet hieman pyöräytellyt pannulla niin pilkottu tomaatti sekaan. Periaatteessa ei tarvitsisi kuin sitä ihanaa juustoa raastettuna, mutta tehdään vähän kastikemaisemmaksi, koska riisithän on samalla vieressä porisemassa.. eikö?

Maustellaan vaikkapa mustapippurilla, chilillä ja valkosipulin kynnellä. Olen välillä laittanut joko punaista currytahnaa lusikallisen tai Thai-maustetta. Mahdolliset yrtit laitetaan ihan loppuvaiheessa. Kirveli ja persilja sopii hyvin tai basilika.

Nesteenä sitten joko kermaaaammmm tai kookos kermaa . Pecorinojuuston voi raastaa suoraan pannulle niin kuumetessaan hieman sakeuttaa. Tai sitten lautaselle jos joku muu ei tykkää. Sitten vain herkuttelemaan.

Olkaapa hyvät :)

P.s. Chilin voi heittää öljyyn jo alussa kuten pippurinkin.Voimistuu vaan. Valkosipulia ei kannata, koska sepalaa ja maistuu sitten katkuiselta.

kukkakaaliherkku-normal.jpgTässä versiossa taitaa olla myös porkkanaa pötköinä. Perusajatus on kumminkin kukkakaali, tomaatti ja pecorinojuusto :)