Vuoden 2016 taidan muistaa parhaiten ehkäpä velvotteista ja auttamisen halusta. Kuitenkin opin omia rajojani lisää. Omia voimavaroja kai kaikista eniten. Opin myös nettideittailun mahdottomuuden. En aio siihen touhuun aikaani enää kuluttaa.

Tänä vuonna sain paljon menneiltä vuosilta kertynyttä painolastia harteilta pois.  Toki jotain tuli tilalle, muutti muotoaan ja loppujen lopuksi jäi kuitenkin kaikesta huolimatta hyvä fiilis.

Tänä vuonna outoutta ei ollut niin paljon kuin aiemmin... tai sitten niin tasaisesti, etten kiinnittänyt niin kovasti huomiota. Heh... satumaailmassa olen toki elänyt, mutta olenpa oppinut jotain todellistakin. Tiedän mitä haluan. varmemmin kuin ikinä ennen.

Opin rohkeutta. Munaa mulla on ollut aina vaikkapa sanomaan ääneen, jos jokin asia on väärin, mutta sellaista rohkeutta, että uskallan toteuttaa omia haaveitani. 

Tänä vuonna opin vihdoin sanomaan EI. Ja vieläpä ilman huonoa omaa tuntoa.

Opin vihdoin tervettä itsekkyyttä. Ihan kaikkea ei voi itsestään antaa vaan säästää jotain omaankin käyttöön.

Tämä vuosi antoi paljon suuntaa tulevalle.Tunnen kasvaneeni henkisesti niin paljon, että otan ilolla vastaan oman vuoteni. Keskityn enemmän itseeni ja toimin itseni eteen. Aion tehdä juuri niitä juttuja, mitkä tuntuvat itsestäni hyvältä.

Edelleenkään en saanut butleria, aikakonetta, lotosta miljoonaa, rakastavaa kumppania rinnalle, mutta mikä estää niiden tulemista ensi vuonna eteeni.

Vuosi alkoi sairaslomalla, tai ainakin osittaisella ja päättyy samoin. Lonkka alkoi niin paljon kiukuttelemaan, että kipeytti kostoksi selkänikin. Siitä huolimatta aion huomenna könkätä Helsinkiin katsomaan suurta ilotulitusta.Se saa avata seuraavan hienon vuoden vaikka melkein tiedän jo etukäteen, että jonkin menetyksen joudun ottamaan vastaan. Pieni kissani on alkanut oireilemaan vanhuuttaan, joten luopuminen taitaa olla aika väistämätöntä. Mutta se on vielä tässä. Otan sen kainaloon ja nautitaan vielä yhteisistä hetkistä.

Muuten tuleva näyttää ja tuntuu joka solulla jotenkin sellaiselta, ettei voi kun pääsääntöisesti tuoda hyviä juttuja eteeni.

Loppujen lopuksi vuosi kuitenkin oli niin paljon täynnä kaikkea, ettei ainakaan tylsää ollut. Tavallaan jopa liikutun, olen kaihoisa, että tämä vuosi loppuu, mutta pakko sen on väistyä uuden tieltä.

Hyvää uutta vuotta kaikille!