Aina syksyisin, kun kaikkein pimein vuodenaika alkaa saavuttaa niin jostain syystä muistelee paljon menneitä, lapsuutta ja nuoruutta. Joskus ihan vahingossa tulee jotain asioita eteen jotka pöläyttävät nostalgia vaihteen päälle.

Töissä on nykyään Radio Nostalgia ja joskus sieltä tulee just niitä nuoruuden lemppareita. Tulee hyvälle päälle.

WeeGee- museossa ihailin vanhoja pakkauksia. Kolmikulma-outo mehutetrapakkaus toi monet mökkireissut mieleen.

Joskus pelkästään tietty ilma tuo tietyt fiilikset pintaan.

Sain käsiini pitkästä aikaa Yves Rocherin mainoksen. Kuulun niihin, jotka ovat oikein omin kätösin väsännyt "ei mainoksia"- lapun oveensa, joten olen välillä ulkona asioista kuin lumiukko.

Plarasin mainosta ja naureskelin itsekseni, että näitäkin on tullut askarreltua yli kaksikymmentä vuotta sitten. Jostain syystä, en saanut mainosta laskettua käsistäni vaan osuin hajuvesimanostäplän kohdalle. "Hinkkaa ja haista". Pam. Jotenkin tuoksu upposi. Ei sen tuoksun takia vaan se toi just sen ajan mieleen kun isältä vonkasin rahaa noihin tuotteisiin. Kohta löysinkin itseni liimailemasta tarjous- ja tilauslahjalipukkeita.

Kuljeskelin kaupassa astiaosastolla ja ihailin Paratiisi- sarjaa. En osaa kuvailla, että pidänkö edes koko sarjasta, mutta jokin tahtotila olisi jokin kappale kyseisestä sarjasta ostaa. Penskana muistan, että syötiin uunissa paistettuja lämpöisiä voileipiä tuollaiselta vadilta. Ovat kuitenkin niin tolkuttoman kalliita joten tyydyin siniseen Taika-mukiin.

Olen ehkä vähän böbi, mutta kun tilattu suihkugeelini saapui ja kruunasin illan suihkun raikkaana juoden uudesta mukista teetä niin oli onnellisuus mittari taas korkeissa lukemissa. Eipä näköjään enää paljoa tarvita.

Ai niin, pitihän minun tilata Valitut Palat. Luin sitä mummoni luona. Kuulunee ilmeisesti niihin opuksiin, että kerran elämässä niitä on tilattava. Tai sitten olen vain tulossa vanhaksi.

Onkohan tuo nostalgia-höyry sitä, että tarttis saada uusia muistoja...