No juu raskaita aiheita lurittelin ... ja jokainen varmaan kyllästymiseen asti on noita kuullut ja pohtinut... Joten nakkaampa tähän väliin hyvän flunssaruuan vinkin. Onhan nyt flunssakausi ja mulla taisi jopa auttaa, kun ei meinannut millään alkaa yskä ja nuha hilliintymään viikonkaan potemisen jälkeen. Määrät ovat taas vähän niin ja näin ja toteuttaa voi maun mukaan. Eli laittaa enempi tai jättää pois. Keitto on kirkas, kun en tykkää juustokeitoista, mutta mikäpä estää laittamasta vaikka sulatejuustoa sekaan. Ja määrästä tulee tosi monta annosta, joten kustannuksetkaan ei päätä huimaa. Tuorejuustonokareen taisin välillä laittaa mausteeksi johonkin annokseen... hmm... miks ei vaikka smetanaakin... hmm nälkä.

 

FLUNSSAISEN KANAKEITTO

N 2 litraa vettä

N. 5-6 isoa kiinteää perunaa pilkottuna

Muutama kokonainen mustapippuri. Voi olla myös maustepippuri

Sipuli pilkottuna

Varsiselleriä pilkottuna 1-2 vartta

Keitä kunnes perunat alkavat pikkuhiljaa pehmetä, muttei täysin kypsää.

Sekaan pakastejuuressuikaleita 2 pussia. (Apetit siinä oli selleriä, muttei perunaa, kun peruna on jo) Toki jos kipeänä jaksaa pilkkoa niin aina tuore on parempaa. Siinä tapauksessa keitä ensin lanttu, selleri ja palsternakka ensin jonkin aikaa ennen kuin lisäät porkkanan ja perunat.

Valmiiksi grillatusta kanasta koipien lihat. Loput kananlihoista pakastin annospusseihin myöhempää käyttöä varten.

Puolikas chili pilputtuna

Pala (noin ruokalusikallinen) inkivääriä pilkottuna. En ollut aiemmin käyttänyt joten lisäsin hieman raasteena lautaselle annokseen välillä.

2 valkosipulin kynttä viipaloituna

2 kanaliemikuutiota

Kiehauta hetki, että kaikki on kypsää ja kuumaa.

Persiljaa

 

Lisäksi kerran päivässä c-vitamiinia poretablettina ja johan alkoi tehoomaan. Ja kuumaa juomaa ja vettä tietenkin.