Mä olen taas lottovoittaja. Jihuu. 2 euroa tuli niin että roiske kuului. Tosin jäin euron vielä miinukselle. Tiesin sen etukäteen, että nyt kolisee. Ja sillä fiiliksellä lappusen lunastin. Oi onnea ja autuutta. Vaikka summa on mitätön niin se on parempi kuin nolla. Hekumoissani astelin vieläpä peliautomaatillekkin ja nakkasin kaksieuroseni sisään ja pombs... 30 euroa pläjähti samantien saldoihin. Pari kierrosta kokeilin vielä ja kahmin loput taskuihini. 

Oikeastaan hekuma oli kauempana. Olin karvan verran pottuuntunut. Käsi ja niska sanoivat jo torstaina skriik skrääk ja perjantaina poks. Kävin ennen peliautomaattia lääkärillä ja olin niin tolkuttoman ärsyyntynyt.

Meillä on töiden puolesta kaksi lääkäriä. Se varsinainen on hyvä ja ottaa potilaansa asianmukaisesti vastaan. Tutkii tapauksen. Määrää hoidon. Jos se ei riitä katsotaan uudelleen. Hänelle ei vain meinaa saada aikoja. Sain tälle toiselle. Ei ole eka kerta kun lähden vastaanotolta pää sauhuten. 

Pari kertaa aiemmin on ratkaisu jopa flunssaan... painon pudotus. Lonkkani oli tulehtunut ...painon pudotus. Juu varmaan totta, mutta kumma, ettei lonkka ollut tulehtunut 22 kiloa kookkaampana vaan pari vuotta myöhemmin paskojen turvakenkien seurauksena. Pudotin lisää siis painoa ja auttoi. Turvakenkäni painavat nyt puolet vähemmän. Polvi sai kuitenkin kengista aiemmin kipinää. Pikkuhiljaa parantuntut sekin, mutta olen ontunut. Se puolestaan vaikuttaa selkään ja ennestään kulunut olkapää ärtyi liian lämpimistä työolosuhteista ja sain niskaan vielä kaupan päälle vetoa ulkona. Kokeilin lisäksi vähän liian rivakkaa jumppaa itselle sopimattomilla liikkeillä ja kipupaketti tuli valmiiksi. 

Nyt menin näyttämään käsiniskapakettia ja pyysin troppikuuria ja varasin fyssarille aikaa. Sain luennon asenteesta. Pitäisi tehdä itsekkin jotain. Juu, käyn salilla ja vahvistan paikkoja kyllä, mutta tässä on nyt monen asian summa ja käsi ei vain nyt yksinkertaisesti ilman kipua nouse.. Pitäisi vaihtaa työpaikkaa, sillä hän ei kykene korjaamaan jatkuvasti samoja vikoja, koska ne työstä johtuu. Juu vaihtaisin heti, jos jotain muuta olisi, mutta kortisto ei ole tällä hetkellä unelmahommani taloudellisesti. Olen samasta vaivasta nyt koko ajan, ekö työnantajasi jo suutu? Ööö... reiluun vuoteen en ole tästä samasta ollut, enkä olisi nyttenkään, jos pari juttua olisi jäänyt väliin. Itse kättä ja niskaa lekuri ei tutkinut vaan väittelyksikin äityneessä keskustelussa totesi, että hän vain haluaa herättää ihmisiä ajattelemaan itsekkin. Voi jumaliste. Podin tätä pakettia aiemmin 7 kuukautta, kun vasta vihdoin 13 vuoden (silloin) työuran aikana  tuossa paikassa vihdoin se fiksumpi lekuri otti asiakseen tutkia syitä ja seurauksia paremmin. Keksittiin ratkaisuja, mutta vahinkojakin oli ehtinyt tapahtua ja jotkin satunnaiset krempat tulivat jäädäkseen, joiden kanssa elää. Jos ikiaikainen taistelu ilmastoinnin viilentämisestä parilla asteella kesäisin ei "säästösyistä" ota onnistuakseen vaan kökimme hikoilemassa kamppeet päällä vuodesta toiseen niin joskus ne paikat vain tulehtuu. 

GRRR... Se tyyppi on ärsyttävä. Mulle riittäisi, kun ottaisi potilaana ja jättäisi luennot väliin. Kuuntelisi hetken, mutta kaikki mitä sille sanoo, menee jotenkin ohi. Jotenkin syyllistävä vaikka niin mielellään olisi ihan ilman kipuja. Tuli mieleen, että jos lekuri paasaa kuluttavasta työstä niin ajais sitten asiaansa, että kuluttavaa työtä voisi tehdä sitten ehkäpä lyhyempää päivää. 7h olis ihan passeli.. Valtiovalta kun pitää huolen lisärangaistuksista, että duunari tehkööt selkä vääränä pikkaisen enempi pienen rahansa eteen. Mutta kun kroppa ei kestäkkään niin ollaan laiskoja ja loosereita GRRR

Piti mennä viikonloppuna katsomaan punkkia. Työkaverin bändiä. Se jäi. Käveleminen kauppaan ja takaisin jo sai kivun nousemaan ohimoon asti. Tyydyin pitämään sadetta ja kokeilemaan pieniä kävelylenkkejä. Kokeilin kameraakin käyttää, mutta nyt sekään ei onnistu mutkitta ja se on huono juttu. Onneksi koulussa on luentopäiviä niin ei ihan niin isosti harmita.

No mutta harmitusta lievensi pieni onnen hippunen pelailun suhteen. Nykyään todella harvoin tulee noihin haaskattua. Ehkä kannattaisi kokeilla useammin.

Kävellessä kaarsin kauppaan ja ostin tarjouksesta muutaman kehyksen. Teetin kolme kuvaa ja ihailen niitä ohikulkiessa. Joskus ennen muinoin tyhjät seinät häiritsivät ja kaipailin tauluja. En kuitenkaan raatsinut niitä ostaa ja kokeilin vuosia tosiaan itse niitä tehdä. En oikein tuotoksista tykännyt sisustuksellisesti. Nyt huomasin, että omat kuvani kelpaa vallan mainiosti seinilleni. Jokusen vielä teetän täydentääkseni tarinan, mistä ne kertoo. Sitten odottelen, että saan teetettyä näyttelykappaleet. Niille on jo tila seinilläni varattu.

Tuurini taitaa olla muutenkin kuin arpatuurillisesti paremmalla mallilla kuin ennen. Tilastotieteillen viimeisimmät kolme kertaa margariinipaketti ja viimeisimmät viitisen voileipää, jotka ovat tippuneet, ovat tippuneet rasvapuoli ylöspäin. Tästä on hyvä jatkaa.