IMG_0573%20%282%29.jpg

Kieltämättä on ollut todella pitkä kevät. Siis se kylmempi versio keväästä. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että olen itse ollut tyytyväinen viileyteen ainakin siltä osin, että sellainen nuukahdus helteen puolesta on jäänyt pois. Jaksaa paremmin koulut ja työt. Jostain syystä töissä ei ilmastointi ole koskaan pysynyt kunnolla ajantasalla ja normisti tähän aikaan vuodesta on uuvahduksia tullut useamminkin. Nestehukkatilaa ja sen sellaista. Vaikka on viileää niin räntää ja lunta ei enää tarttis. Puolestani heinäkuu saa olla vaikka kuinka kuuma. Loma on silloin ja ei haittaa vaikka ehtisi tänä vuonna uimaankin. Ihan järvivedessä. 

Tietty kylmyys vaikuttaa liikkuvuuteen. Ajattelin kamerani kanssa mennä ensimmäiseen tapahtumaan tallentamaan tunnelmaa. Kohteena Karhupuisto ja Kallio kukkii- avajaiset. Liekö sitten päivä väärä ja happeningit vielä tulossa, mutta odotin puiston olevan täynnä ihmisiä ja kojuja. Viime vuonna oli tosi kiva tunnelma. Tosin ajankohta taisi olla viikkoa myöhemmin. Aika vähän oli porukkaa ja kahdessa kahvinmyyntikojussa ei ollut paljoa kuvattavaa. Parit musiikkituotokset kuuntelin osittain ja suuntasin muualle. Tarkoitus oli mennä sirkusjuttuja metsästämään, mutta myöhästyin. Jotenkin luulin niiden kestävän viiteen, mutta loppuikin kolmelta. Noh ensi viikonloppuna sitten katselemaan kaupungille, mitä se tarjoaa.

En tiedä mitä silmilleni on tapahtunut, mutta kirkkaus saa ne vuotamaan. En ole koskaan nauttinut kevään kovasta valosta muutenkaan. Joteskin loppukesästä valo on miellyttävämpää. 

Koomisuutta aiheutti huomata, että omaan ilmeisesti melkoisen voimakkaan habituksen. Riittää, että olen paikalla. Seisoskelin. Räppäsin pari kuvaa. Istuin muurin reunalla juoden kahvin. Sain pelkällä hengailulla ihmisen piiloutumaan pusikon taakse.

Olin lähdössä pois niin tämä antisankari, jonka annoin talloa itseäni pettämällä, pompottamalla, sättimällä, latistamalla ... monella monella tapaa... seisoskeli uuden uhrinsa kanssa muurin ja puskan takana. Ilmeisesti oli hommissa tapahtumassa ja oli nähnyt minut niin oli mitä ilmeisemmin katsonut parhaaksi pysytellä pois näkösältä. Aika läpinäkyvää, sillä kohdassa ei ollut penkkiä ja aika tylsä paikka odotella tapahtuman loppua. Moikkasi varovaisesti. Minä en, mutta mainitsin, että vanha kamerani on myytävänä, jos kiinnostaa. Onhan hän sitä käyttänyt aiemmin. Vaikka koko kroppani alkoi tärisemään kiukusta, pidin pokkani. En kuitenkaan voinut olla kysymättä, että onkos hän sinun uusin uhrisi. Vastasi varovaisesti juu. Totesin, kai hän on jo muistanut ilmaista selkeästi, että on vain hauskan pitoa varten, ettei johda harhaan. Ei kuulemma vielä. Jatkoin matkaa, mutta toisaalta harmittaa, etten jatkanut, että kyllähän se aika koittaa kun pettämisestä kiinni jää.No ei kuulu mulle. Eiköhän joka ikinen tule sen ihan itse näkemään ja kokemaan. 

Kun pääsin Hakaniemeen, tärisin edelleenkin kiukusta. En välittäisi nähdä koko ihmistä. Toisaalta ehkä hyvä, että näin, koska huomasin, että oksennusreaktio ei ole kaukana. Ihmettelin taas, että mitä ihmettä tuossa oikeasti olen nähnyt ja kuinka on edes saanut itseensä juuttumaan...vuodeksi Toisaalta myös tuo käytös, että "pakenee" paikalta kertonee myös sen, että tietää tehneensä todella väärin ja yritti piilottaa tämän naisenkin, ettei vain hänen korviinsa oikea luonne kaiu. Varmaan hänkin on tilannetta ihmetellyt tai sitten tämä sankari on värittänyt minusta jonkin asteisen hirviön. Todistimpa omalla käytökselläni, ettei nekään puheet ihan paikkansa pidä. Jos  olisivat pysyneet alueella näkyvissä olisin melko todennaköisesti kulkenut ohi ignooraten koko tyypin olemassaolon. Ei se minun kartallani ole ollut pitkään aikaan.

 

Luin aiemmin viikolla vaihteeksi narsismista ja tyyppiesimerkkejä. No tälläkin osui kaikki muut kohdille paitsi se, että myöntääkö itse olevansa. Eipä tullut kysyttyä. Kiukun tasosta päätellen, en näköjään ole ihan käsitellyt asiaa vielä täysin. Olen joskus lukenut "tuhkimo"-tyypistäkin. Riippuvainen suhteista, mutta hakee draamaa mistä tahansa. Olipa sittän mikä tahansa niin aika kuluttavaa. Vaikka olen nauttinut hyvistä fiiliksistä muuten jo jokin aikaa. Siitä ehkä on kaikkein vaikein päästä yli, että miksi joku toimii niinkuin toimii noin ilman syytä. Nämä ovat näitä pääkoppa-ongelmia ja tiedän, ettei se minusta itsestäni johtunut. Jos on viihtynyt seurassani ja palannut aina uudelleen ja jäänyt kiinni silloin kun on hyvin mennyt niin ei se voi johtua itsestäni. Hän pyysi jopa luokseen silloin kun kysyin kamppeidensa kohtaloa, että miten ne haluaa. Tarvitsi naista. Niin, joillekkin naiset ovat vain tilaustavaraa. Kun tarvitsee, pyytää seuraansa. Jos ei juuri silloin pääse niin "tilaa" jonkun muun. Pitää yllä "ihastumista", "romanssia","suhdetta", muttei anna sille mitään arvoa. Nainen on vain nainen. Lapsentekoväline... kyseinen kaveri selitti kerran lapsistaan niin, että se olisi jokin miehisyyden mitta, kuinka paljon niitä on. Siitä keskustelusta se ainakin paistoi. Ainut vaan, että tälläkin on neljä, joista kaksi on hylännyt täysin.

Olemme myös hoiva, iho, lämpö, hymy, ruoka, korvat....muttemme ihan kokonaisia tuntevia henkilöitä. tän tyyppiselle kaverille omien sanojensa mukaan vain viihdykettä, pelkkää hauskanpitoa (kiva kuulla sen jälkeen kun on jäänyt kiinni).

No jaa... tämä tosiaan on saanut jo liikaa palstatilaa vaikka pohdintaa herättää. Antaa olla. Niin...Miksi tuhlaan ajatuksia, jonkun takia, joka on vain tyhjää täynnä. Paljon puhetta, jolla ei ole mitään merkitystä. Tekoja, jotka eivät arvostusta ansaitse.

Mä olen kuitenkin onnellinen. Vaikka eilen kiehahti suonissani niin, että aiheutti melkoisen pätevän päänsäryn, sain itseni kuitenkin paremmalle tuulelle. Kurssilla oli aiheena tuote- ja ruokakuvaukset ja harjoittelin loppupäivän niitä. Se on kivaa. Pitää monta asiaa ottaa huomioon. Löytää hyvät säädöt (kokemuksen kautta, haen vielä). Kun vielä voi tehdä kotona niin sitä voi tehdä melkein milloin vain. Valosta vain kiinni. Pidin kuvista itse ja tänään jatkan lisää. Lapsuudenystäväni kanssa alamme tekemään yhteistyötä hänen sivuillensa. Kommentti, että ihan kuin ammattilainen olisi ottanut lämmittää hirmuisesti. No näen itse virheet, mutten aio tehdä niille mitään. Jos muutkin tykkää niin hyvä juttu. 

IMG_0452.jpg