Olen aina rakastanut syksyä. Vaikka aurinko alkaa painella lomille niin onneksi meillä on ruska. Onkohan energisempää aikaa kuin syksy. Keltaiset lehdet hohtavat kuin peilinä auringolle ja punaisen eri sävyt maalaavat tunnelman maisemalle. Syksyllä on oma äänensäkkin. Kahisevat lehdet jaloissa joita tekisi mieli kerätä kasaksi ja peittäytyä niiden alle ja heitellä niitä ympäriinsä. Tai oikeastaan energinen... hmm... kauhean aikaan saava en ole ollut, mutta luovuuspuuska on tuloillaan ja jotenkin kaikki värit saa sisäisesti hyvälle tuulelle. Silmät ovat jotenkin enemmän avoinna.

Ilma on raikas ja tänään vaikka satoikin koko päivän niin kävin pienen pyörälenkin pyörähtämässä. Oli niin helppo hengittää. Rakastan sienimetsässä samoilua ja toivottavasti pääsen vielä suppilovahveroita hakemaan.

Kävimme ystäväni kanssa lomalla pyörällä sienimetsässä, mutta oli aika haastavaa ensin löytää sellainen metsä, mistä niitä löytäisi. Jotenkin kaikki reitit, jotka etukäteen katsoin, olivatkin melko tiettöminä ja etsimme melkoisen tovin paikkaa ja kyllä sitten löysimmekin. Parasta oli kyllä eväiden puputus. Sen verran löysin, että jouluna sienisalaattia saan. Taitaa parhaimmat apajat olla ihan tuossa lähimmässä metsässä. Tosin myös kerääjiäkin.

Toinen haaste sieniretkeilyssä oli jalkani, josta sittemmin todettiin reisilihaksen revähtäneen. Voi sitä onnen päivää, kun koko jalka on ollut turta yli kaksi viikkoa ja kun tohtori tutki, niin oli kuitenkin parannettavissa. Hihkuin riemusta, etten ollutkaan ihan vielä raihnaisuuden lähteillä. Tyhmä vaan. En ikinä teen spagaadia edes selvinpäin

Jalka tulkoot perästä. Paikoilleni en voi jäädä kun alan heti mässyttämään jotain. Onneksi nyt olen oppinut pitämään hedelmiä ja juureksia mässykohtausta varten. Aion tehdä myös sipsejä lehtikaalista joten ainakin siltä osin terveellisempään suuntaan.

Välillä on vaan niin ihana laittaa kynttilöitä, ottaa teekuppi kouraan ja kääriytyä viltin alle sohvalle ja vaan olla. Tosin hieman eksoottiseksi menee välillä kun kotini sisälämpötila on 23 astetta. Varmaan jonkun mummon vaatimus, mutta jotenkin riittäisi 21 astetta. Nukkuiskin paremmin.