Tuomaan markkinoilla piipahdus sai hieman joulufiilistä ja hehkuviinin nauttiminen Kolmen sepän patsaalla ikään kuin kruunasi kävelylenkin. Oli tosi kiva katsoa karusellia mikä oli peräti ilmainen ja ihania valoja. Hintoja tosin taas jälleen kerran ihmetteli. Käsintehty, joo olkoot, mutta silti...Himmeli 35 euroa. Meinasin napata kuvan vaan en kehdannut, kun se mummo joka möi oli ihan herttainen. Metallista tehty viritelmä, missä materiaali on kalliimpaa maksoi Pentikillä 25 euroa. Siinä vertailua. Metallinen kestää ja olkinen ei. Toinen hintajärkytys oli joulupukkien taksoissa. 70e/15min. Jouluiloa lapsiperheisiin, joilla on muutenkin rahareikiä. Tosi reilua.

Pohdin aiemmin kun kökimme pimeässä vesisateessa vailla valoa, että olisi kiva antaa lahjoja. Kuuluuhan se jouluun. Sitten ajattelin melko nopeasti, etten oikeastaan haluakkaan, koska olishan se saamisen ilokin ihan nastaa ja sitä tuskin tulee. Noh totesin sitten, että antaa olla, etten suotta mieltäni pahoita. Yhdelle ihmiselle olisin kyllä voinut edes kortin väsätä. Ehkä pienen väsäyksen saan aikaiseksi.

Sitten FB:ssä eräs tuttuni kertoi törmänneensä sivustoihin Jouluapu ja Arkiapu. Hesarissa oli ollut jotain juttuja siitä. tuttuni kyseli, että, koska hän ei ihan yksin pysty auttamaan niin olisiko muitakin jotka haluaisivat osallistua parin perheen auttamiseen.

Eli siellä on perheitä ilmoittautuneet avuntarvitsijoiksi. Monilta puuttui ruokaa ja toivottiin vaatteita lapsille. Jotkut ilmoitukset olivat vähän niin ja näin, mutta joistakin paistoi ihan oikea hätä.

Rahaa ei oikeastaan ole antaa ja herkkujani olen pitkin syksyä hamstraillut niin keksin kuitenkin mitä voisin antaa eteenpäin. Kaappiini oli kerääntynyt kaikennäköistä tyttöjen juttua. Sellaista mistä järjellä ajatellen voisin luopua. Olin hamstrannut suihkugeelejä ja kun olen jotain tarjousjuttuja ostellut on monesti mukana tullut miestenkin tuotteita. Väkersin niistä sitten pakettia ja taisi sinne joku korukin mennä. Sitten innostuin.. Olin jo viikon yrittänyt tehdä joulusiivousta kaappeihin. Nyt se into iski, jos vielä jotain löytyisi. Löysinkin ylimääräiset hanskat, kaulaliinan, pipon, jouluvalot ja jotain ruokatarvikkeita jakynttilöitä, teetä. Oikein otti päähän se, että olin vaatteita ylihintaiselle kirppikselle vienyt vaikka olisi ollut muuallakin käyttöä.

Sain kolme pakettia aikaiseksi ja tuttuni lupasi viedä perille. Erään perheen luona oli jo käynytkin viemässä vaatteita ja sanoi, että kyllä se avun tarve tämän perheen osalta on ihan totista totta.

Kyllä se pisti vähän ajattelemaan. Joillakin ei ole välttämättä perustarpeita ja meikäläinen hamstrailee kaikkea turhaa ja kamppaileee ylipainon kanssa samalla kun jääkaapissa herkut huutaa. Toisaalta, olen itsekkin joskus ollut tositosi tiukilla, enkä mikään kroisos ole nytkään. Nautin nyt kun pystyn ja koska olen pönttö ja hamstrailen niin voin sitten antaa ylimääräisiä pois ja tehdä jonkun iloiseksi. Kaikella varmaan on tarkoituksensa.

Nyt vaan täytyy katsoa sillä silmällä, että jos on jotain mitä joku muu vois käyttää niin antas sinne missä oikeasti on puutetta.

Paketteja vääntäessä sain hieman joulufiilistä, laitoin vähän musiikkia soimaan ja kynttilät palamaan ja voila yksinäinen joulu sai uutta virtaa. Toivottavasti paketeista  on iloa heille jotka ne saa. Tässä tapauksessa se antamisen ilo on vertaansa vailla ja riittää mulle.

OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA KAIKILLE!

joulujuttuja%20011.jpg