Eli kuinka hankkia itselleen aivan mahdoton stressi. Hoppu ja hätä. Ja päästää innostus kasvamaan yli äyräiden.

Minulle se on helppoa. Kun innostun jostain asiasta niin olen huomannut, että hyppään sen asiian pyörteeseen niin, että ajantajukin menee. Unohtaa syödä ja ajatukset pyörivät vain totetuttamisen hingusta.

Yleensä asiat levähtävät käsiin.

Valokuvaus oli yksi. Elin ja hengitin kuvausjuttuja niin, että oli pakko hmmata parempi kamera vaikka ensimmäinen oli tosi hyvä. Nyt olen rauhoittunut, en kuitenkaan hylännyt harrastusta, mutta olen elänyt muutakin elämää.

Akvaario on toinen. Jostain se kipinä lähtee ja kolmesti olen harrastellut sitä. Ensin pienenä isän kanssa. Joskus nuorena aikuisena löysin edullisen ja todella hyvälaatuisen ja helppohoitoisen systeemin. Homma lerpahti kuitenkin siihen, että jouduin ottamaan kalat mukaan ja kaikella oli kiire. Intoilin liikaa kaloista ja hommasin liikaa erilaisia ja lopputulos oli hätäisesti väsätty sisustus sillisalaatilla. Isäni innostui akvaariostani niin, että vei kerran mennessään.

Kolmannella kertaa kävi niin, että kiertelimme exän kanssa kirppiksellä ja silmiin osui n. 60 litrainen allas. Oli ihan pakko saada se ja tietenkin kiireellä hommasin suodattimen, hiekat kasvit ja äkkiä kaloja. Pieni allas oli vaivalloisempi hoidettava ja stressi kalojen uiskentelutilasta pakotti hommaamaan isomman. Uuden suodattimen ja yhtäkkiä oli taas tilanne, että minulla oli sekalainen seurakunta kaloja, mutta sisustus ontui. Tein jopa sen virheen, että sisustelin ja pesin sitä koko ajan. Kalat kyllä ihmeen kaupalla selvisivät hengissä, mutta se oli sellaista sähläämistä.  Luovuin altaasta siinä kohtaa, kun kissat kaatoivat kiipeilypuunsa n. 2cm altaan viereen ja yksi kissoista oli tippunut altaaseen kolmatta kertaa.

Olen parisen vuotta haaveillut akvaariosta ja pari viime kuukautta olen kypsytellyt uudelleen ajatusta. Olen lähestynyt kuitenkin asiaa hieman rauhallisemmin. Eli millaisen haluan ja satsaisin sisustukseen ja kaloihin vasta myöhemmin niin, että sillä olisi vain joku isompi yhtenäinen parvi ja putsaamiseen erikoistuneet asukit.Siis pitäisin laarin rauhallisena ja seesteisenä. Kunnes...

Selatessa tietoutta akvaarioista osui silmien eteen Aquascaping eli maisemointiharrastus. Olen toljottanut opetusvideoita, ottanut kasveista ja muusta selvää ja vimma olisi toteuttaa, paitsi että...

Sain sen verran rauhoitettua ajatusta, että hommaan kuitenkin isomman altaan ja kunnon pumpun. Kunnon valon. Keskityn perustaan kunnolla. Kehitin suunnitelman, että jos keräilen tarvikkeita pikkuhiljaa niin syssymmällä voisin aloittaa. No eihän se niin menny. Löysin käytetystä akvaariosta hyvän diilin ja myyjä ilmoitti olevani toisena jonossa. Melkein oli jo myynytkin, kun epäili, että ensimmäinen ostaja  peruu kuitenkin. No odotellessa kävin hakemassa tarvittavia litkuja ja kaupassa myi pikku pakolla perustamiseen liittyvän aineen, jonka olisin ostanut vasta kun tarvitsee. Ei siinä muuten mitään, mutta säilyvyys ei ole kovin pitkälle. 

Eli tuli kiireen tuntua ja diilissä mukaan tulisi muutama pikkukala ja stressailin niille väliaikaista asuntoa. Ja sitten se kauppa meni sivu suun. Voi jösses kuin voit olla jo sisustanut kaiken ja hyvä ettei itsekkin pulikoinut jaa sitten se ei toteudukkaan. Ehdin stressailla sisustustarvikkeista, että miten ihmeessä kerkeän kaiken hommaamaan. 

Sitten taas rauhoitin itseni... Hei kaikkea ei tarvitse olla kerralla ja jos se tökötti menee pahaksi niin hommaa uusi. Kyse on toki kalliista 20euron putelista mutta meinasi käydä niin, että säästääkseni 20e olin jo hätiköimässä monen sadan ostosrypästä aatteella ihan sama kunhan se puteli säästyy.

Tänään onni kuitenkin potkaisi ja löysin vielä paremman diilin. Sain sovittua kotiinkuljetuksenkin ja päivän, eli kauppa on h-hetkeä vaille valmis. Kuvasta päätellen koko systeemi on kaunis ja todella hyvillä laitteilla kirppis hintaan. Tällä hetkellä käytössä, joten ei rikkikään.

Vihdoin... Pikkasen vielä ehdin stressailla sitä sisustusromppeiden hankintaa, mutta rauhoitin itseni siihen, että kun saan altaaseen veden kypsymään ja suodattimen päälle niin voin hankkia sitten pikkuhiljaa kivet ja kasvit. Jotain tuossa tuli mukana onneksi. Ja sitten kun perusta on hyvä niin myöhemmin kaloja. Hassua muuten, että kalojen kohdalla en ole niin innoissani, että pakko saada kaikki nyt ja heti. Toivottavasti myös pysyy näin.

Nyt tietoa hankkiessa olen tiedostanut monia virheitä, mitä aiemmin olen tehnyt ja niistä on onneksi opittu.