Oikeastaan nyt kun vauhtiin pääsin yhteiskunnallisesta rutinasta niin tässä vähän lisää.

En ymmärrä oikeasti, että ministeritason ihminen laukoo päteviä totuuksiaan jotka perustuvat mihin???? Raamattuun ja kristinuskoon. Anteeksi nyt vain mutta Raamattu on kirjoitettu aikojen alussa. Ei voi millään ilveellä Jeesuksen seikkailuja verrata nykypäivään. Kirjoitettu sana on vain pohja uskonnolle. Mutta oli ihminen uskovainen tai ei niin pitäisi olla silti jokin käsitys ympäröivästä maailmasta. Siis siitä missä kulloinkin eletään. Maailma on muuttunut monella tapaa ja minusta on todella hienoa, että esim. Homoilla on huomattavasti helpompaa kuin esim. 20 vuotta sitten. Mutta miksi ministeri Räsänen haluaa polkea edelleen ihmisoikeuksia näkemyksiinsä perustuen? Eikös se ole ihmisarvojen polkemista jos emme olekkaan kaikki samalla viivalla ikään, näköön, rotuun, siviilisäätyyn jne katsomatta.

Jos en hirveän harhaan ole johdateltu niin uskonto ja politiikkahan pitäisi täysin olla erotetut. Kaikella kunnioituksella uskontoja ja niihin uskovia kohtaan, mutta jos pistettäisiin vaikkapa kolmen uskonnon edustajat päättämään asioistamme niin kenenköhän uskonto pistäisi toista uskontoa tattiin. Niin juuri, ei pitäisi taustalla olla mitään merkitystä vaan asialla mistä päätetään ja sillä kuka siitä taas kärsii.

Jos olen oikein ymmärtänyt niin uskominen johonkin, tiettyjen riittien harrastaminen, vaikkapa kirkossa käynti, tuo käyttäjälleen lohtua, voimia jne. On elämäntapa, jota tulisi kunnioittaa. En mene mellastamaan kirkon ovelle tai laita kansalaisaloitetta, että voisko kirkoista tehdä vaikka äideille kerhotilat mihin päivisin kokoontuisivat leikkimään ja tapaamaan toisiaan. En vaikka itse en kirkkoon kuulukkaan.

En ymmärrä, miksi pitää vastustaa tasa-arvoista aioliittolakia pitää vastustaa. Jos nykymaailmassa kaksi ihmistä löytää rakkauden ja kunnioittaa suhteessaan toista ihmistä niin kuin kuuluukin niin eikös se ole hienoa. Miksipä ei annettaisi samat oikeudet kuin meillekkin, jotka ei välttämättä ikinä löydä sitä aitoa rakkautta. meillä ne oikeudet menee täysin hukkaan.

Olipa tämä ministeritäti maininnut, että nykylaissa sekä miehellä että naisella on oikeus mennä naimisiin. Täytyy kyllä sanoa, että onneksi ei sentään velvollisuus. 

Vaikka itse olen täysin hetero niin olen täysillä sitä mieltä, että olemme tasa-arvoisia ja se pitäisi lainkin mukaan olla niin. Ystäväpiiriini ja työtovereihin kuuluu jokunen saman sukupuolen kanssa eläviä henkilöitä. Kumma kun en edes ajattele toisen ihmisen seksuaalisuutta kun teemme töitä tai käymme juhlimassa. Ei pitäisi ministerinkään yöunien siitä kärsivän.

 

Niille, jotka niin kovasti asiaa vastustaa niin pieni ajatusleikkiehdotus.Eli täysin aiheesta irti, mutta silti samalla ydinajatuksella, että miksi toinen on eriarvoinen kuin toinen. Eli mitä jos esim. Ala-asteen kolmannen b- luokan oppilaat jaettaisiin vaikkapa kolmeen. Niin, että rivissä jokaiselle on oma numero 1,2,3, 1, 2, 3, 1, 2, 3,.

Laissa olisi määrätty, että numerolla 3 varustetuilla henkilöillä ei olisi oikeutta hmmm vaikkapa käyttää kenkiä. Olisi kuitenkin oppivelvollinen ja kouluun on mentävä, mutta tietty talvella saisi laittaa enemmän sukkia jalkaan. 3 tietäisi olevan erilainen ja etsisi omaa paikkaansa luokassa, mutta kengättömyys muistuttaisi koko ajan, että on poikkeava valtavirrasta vaikka on ihan samanlainen kuin muut. Koulun loppuessa kolmoset ovat tasa-arvoisia maksamaan veronsa valtiolle. Asumiskustannukset ovat ihan samat kuin muillekkin. Samat säännöt ja velvollisuudet koskevat heitäkin. Mutta aina kun kolmonen näkee ihanat kengät näyteikkunassa niin tulee paha mieli kun ei lain mukaan saa niitä käyttää.Hän ei itse ole valinnut kohtaloaan vaan kortit jaettiin jo ennen kuin maailmasta mitään tiesi.

Joku alkaa vaatia kolmosille samoja oikeuksia kuin muillekkin. Oikeus kenkiin siinä missä muillakin. Kolmoset ovat onnellisia, että vihdoin tähän epäkohtaan on herätty. Mutta kun vastustajat alkavat huudella, ettei kolmonen ole edes ihminen kun ei sillä ole niitä kenkiä. Sukatkin menee pilalle ja kadut kuluu, kengännauhatehtailijant menevät solmuun uhkaavan työtaakan alle jne... Niin kysyn ...Mitä jos sinulle itsellesi olisi osunut nro 3?