Hurja työputki takana. Ensin kolme viikkoa putkeen niin, että väliin mahtui yksi vapaa ensimmäisen viikon jälkeen. Alkoi kieltämättä tuntua kropassa ja pääsiäinen meni melkein levätessä. Käväisin katsomassa improvisaatioryhmä Ars Peukista ja täytyy sanoa, että en ole nauranut pitkään aikaan niin paljoa, että alkoi sattumaan. Muuta ei sitten jaksanutkaan . Pari ensimmäistä päivää meni nukkuessa.

Kulttuuria monessa muodossa ja sitä kaipaisi lisää. Kaipaisi liikuntaakin...

Pääsiäisen jälkeen jatkui työputki parilla viikolla niin, että vappu oli vapaata. Sekin meni "tööt"-osastolla. Ei vain jaksanut tehdä mitään ihmeellistä muuta kuin tarvittavat. Niin juu. Kävin sentään kirppiksellä löytämässä aarteen ja yhden fiaskon.

Eilen oli jo niin väsynyt olo iltavuorossa, että livahdin kotiin hieman aiemmin. Alkoi olla suorastaan huono olokin jo. Töissä on kova meteli ja melu alkoi jo tuntumaan joka solussa.Tänään väsymyksestä huolimatta päädyin salille. Oli aivan ihanaa. Kipeytyneen selän jumit ja kolotukset jäivät sinne. Muistin kuinka hyvää liikunta tekee ja aion taas ottaa hikiliikunnan ohjelmistoon useammin. Jotenkin se vain tuppaa unohtumaan, itsensä liikuttaminen, silloin kun keskittyy jaksamaan töissä. Jokusen kerran on tullut fillaroitua tai kävelylenkki tehtyä, mutta kroppa kaipaa myös vahvistavampaa liikettä.

Kirpputorilla kävi tuuri. Löysin ihanan hapsu-unelma liivin, missä roikkui vielä hintalappu. Alkuperäinen hinta oli 205e. Sain sen 10e. Tottakai se piti ottaa. Sopiikin vielä kooltaan. Nyt vain täytyy keksiä, minkä kanssa ja missä sitä pitää.... Niin tyypillistä minua. Löysin pari parin euron hintaista hametta, joita melko varmasti tulen käyttämään. Jotenkin olen keräillyt kesämekkoja. Käyttänytkin, mutta mukava välillä kokeilla erilaisia osia. Hintalappua kuitenkin ihmettelen, kuinka mitenkään ihmeessä voi joku melko vähän kangasta ja ompeleita tuhlannut vaatekappale maksaa 205e. Ja millaisella palkalla tuon hintaisia ylipäätään ostellaan.

Fiasko taisi olla talvitakki. Huumaannuin suorastaan, kuinka hyväkuntoisia ja jibijibijee oikeankokoisiakin. Pidin 30e tyyriinä, mutta takki vaikutti todella hyväkuntoiselta ja sopi minulle hyvin. Jes antaa mennä, sainhan juuri ylityörahat.Ja tuolla hinnalla en tuollaista mistään tule saamaan. Ostokset fillarin kyytiin ja kiertoteitä kotia aivan ihanassa säässä. 

Kun hetken aikaa olin kotona niin totesin, että voi ei, ei ihan tosi. Kotini täyttyi todella voimakkaasta homeen hajusta, mitä en kirpparilla tajunnut. Talvitakki haisi. Pesin sen. Pesin toisenkin kerran. Ei auttanut. Uitin etikkaliemessä ja pesin vielä kolmannenkin kerran. Edelleen yhdestä kohtaa takki löyhkää. Ei niin voimakkaasti enää, mutta kuitenkin.

Jotenkin kiukuttaa. En vielä viitsisi antaa periksi takkini suhteen, mutta se myyjä tässä kiukuttaa. Kuinka kukaan kehtaa laittaa homeisia vaatteita myytäväksi. Itiöillä kun on vaarana levitä tai aiheuttaa terveydellisiäkin ongelmia. Minulla pesujen jälkeiset nuuhkaisut saivat limakalvot kirvelemään. Jos talvella takki haisee, tarttunee haju muihinkin vaatteisiin jne.Tottakai pesen aina kirppisvaatteet, mutta kyllä ne pitäisi olla käyttökelpoisia jo yhden pesun jälkeen. Kirppishinnoittelulla tuo ei ollut edes halpa. Jotenkin ottaa päähän. Vielä en heitä sitä roskiin. Tuulettukoot parvekkeella vielä hetken ja ehkä yksi pesu....ääh...Noh ehkäpä sillä ahneella myyjällä on paskaisempi loppu..

Tätä kirjoittaessa heitin takin vielä viimeiseen pesuun. Etikkaa perään ja 95 astetta. Jos haju lähtee niin toivon, että ylipäätään takista on jotain jäänyt jäljelle. Pesuohjeessa kun lukee 40 astetta ja olen jo kurittanut kaksi kertaa 60:ssä. 

Muutoin mukavaa kesän odottelua. Vihdoin alkaa tapahtumiakin pyöriä. Huomenna lisää ihanaa liikuntaa, että nikamat saavat elvytystä. Sitten kun tästä väsymyksestä elpyy niin eipä haittaisi vaikka sellaista sydänsutinaa saisi hieman eloon.Ainakin lämpimämmällä taidan pukeutua hyvään fiilikseen ja kauniisiin vaatteisiin ja zuppailen hieman kauemmaksi nauttimaan riennoista. Se tekee ainakin hyvää päälle vaikkei muuta tekiskään.