Erittäin helppo keino on kiduttaa itseään hankkimalla kissa. Mielellään kolme.

Nuo karvapirulaiset ovat erinomaisia peittämään kiduttamisen jalon taidon kehräyksen ja kaikenkaikkiaan yltiöpäisen liikuttavuuden alle.

Koska minulla on kolme niin jokaisella on selvästi oma tehtävänsä.

-Pätkäyöt. Yhden tapauksen elämän tehtävänä on katsoa, etten vahingossakaan nuku liian pitkään. Yleisimmät herättämistavat ovat hyllyn päältä päälle hyppääminen. Töniminen, läpsiminen ja kynnen kuljettaminen "hellävaraisesti" nenänvartta pitkin. Ja mikä ihanin.. poikittais/pitkittäis juoksu. Se toteutetaan siis ihmisen nukkuessa loikkien liian lyhyitä hyppyjä poikittain tai juoksemalla (lue ryntäämällä) ihmisen koko pituus varpaista päähän. Sitten äärimmäisen hämmästynyt ilme: Korvat hörölle ja silmät pyöreäksi ja kysyvä ilme, että mitä tapahtui?....... Ai, olet hereillä, anna sitten ruokaa hurrrhurrrhurrrhurrr

 

-Rymistelysäikäytykset.

Joskus pienempänä, yksi katti otti asiakseen nukkua makkarin ikkunalaudalla. Sitten kun kissa ei ollut enää kauhean pieni niin sillä laudalla pysyminen alkoi olla vaikeampaa. Aikas monta kertaa heräsin siihen kun kuului rysähdys ja skriik skrääk. Ja löysin kissani roikkumasta verhon ja patterin välistä. Anteeksi silloiset naapurit.

Samainen katti harrasti kesämökillä kahvarynkytystä. Eräs yö luulin, että murtovarkaita tulee sisään, ja kun menin katsomaan niin ovet olivat sepposen selälleen. Lattialle oli tuotu hiiret siistiin riviin isäntäväelle ja itse maiskutteli kuivanappuloita.

Eräs yö... siis tämä yksi tapaus elää öisin niin kuin kissaeläinten kuuluisikin... Säikähdin julmetusti, kun tämä poikakissani huusi ja naukui siihen malliin, että nyt on hätähätähätä. juoksin sitten unenpöpperössä tekemään inventaariota melko varmana, ettäjoku katti on tippunut parvekkeelta. Kaikki olivat tallessa, mutta  tämä yks kaheli hälytti katsomaan kun oli toosi hienon ötökän saalistanut. Kiittelin kissaani ja jatkoin uniani kuten kaksi muutakin kattia.

Nykyään tämä poika on kunnostautunut vinkumiseen parvekkeelle ja syliin. Hänellä on erittäin hyvä taito lukita käteni ja läikyttää kahvini tulemalla kiireen vilkkaa puskemaan juuri kun hörppään.

 

- Huonon omantunnon aiheuttaja.

Muutaman kerran olen odotellut eläinsuojeluyhdistyksen kotikäyntiä melkeimpä varmana, että ovat opetelleet sinne soittamaan. Yhden kissan mielestä olen useimminkin syyllistynyt eläinrääkkäykseen... tai ainakin röyhkeyteen, vahingoniloon ja välinpitämättömyyteen. Hän todella ilmaisee närkästyksensä välittömästi. Olen ollut niinkin hirveä, että olen etuillut parvekejonossa. Erään kerran kissani kulki edelläni ja kulki pää taaksepäin käännettynä ja önisi ja inisi jotain. Olin jättänyt kaapinoven auki ja se reppana törmäsi suoraan siihen oveen.jotenkin tilanne oli koominen ja purskahdin nauramaan. Sain niin hirveän huudon aikaiseksi, ettei mitään rajaa. Voi kun olisi sanakirja.

Illalla televisiota katsellessa alan jossain vaiheessa kuulla tuijotusta. Keittiön lattialla on paikka josta täytyy alkaa tuijottaa ja jos ei heti ällää niin haukotellaan äänekkäästi. Ja tämä haukottelu ei lopu ennen kuin olen ottanut tapauksen syliin.

 

Säännölllisin väliajoin täytyy hajoittaa jotain tai rykästä ykät tai ripulit lattialle. Mieluiten matolle. Ja säännöllisin väliajoin käpertyä syliin tai kylkeen ja viedä kaikki maailman murheet hierottamalla ja antamalla kissaterapiaa akupunktion ja täryn avulla