Töissä tuli puheenaiheeksi kierrätys ja asiaa ilmastonmuutoksesta. Onhan tuo ihana aurinko muuttanut meidänkin ilmastoamme kerta kaikkiaan kauniiksi ja nautittavaksi. Juuri nautiskelinkin kesän ensimmäisen aamukahvin riippumatossani. taidan viihtyä siinä useamminkin silläkin riskillä, että posket palaa.

Väkisinkin siinä höpistessä tuli muisteltua matkaa isolle mantereelle. Se elämäni ainut matka Ameriikkaan. Veljeni häihin. Siitä onkin melko tarkalleen se tasan 10v.

Olihan siellä kaikennäköistä ihmeteltävää, välillä jännittäviäkin hetkiä. Visiitti Stock Yardissa, sellaisessa kunnon länkkärikaupungissa, jossa rakennukset olivat suoraan kuin Lucky Luken sivuilta jäi mieleen. Tuli käytyä pilvenpiirtäjässäkin, Siellä oli ne hääjuhlat. Eläintarhassa ja Kennedyn murhapaikkakin tuli tutuksi.

Hintataso oli mieluinen. Ja moni ostari tulikin tutuksi.Ihan nasta reissu.

Mutta siitä ilmastosta. Majoitimme itsemme siis Flower Mountiin, Dallasin pieneen esikaupunkiin. Suomesta meitä oli neljä vierasta ja Los Angelesista yksi ja taloa asutti reissun aikana vielä tietenkin isäntä-pariskunta ja morsiammen isä tyttöystävänsä kanssa. Siihen päälle vielä visiitillä käyviä kavereita.

Voi vain kuvitella sitä jätemäärää, mitä päivittäin tuli. Se mikä pisti silmään, ettei mitään siellä lajiteltu. Samaan roskiin menee niin kaljatölkit, vesi-ja limsapullot, kertikset, ja ihan kaikki. Utelin tölkkien ja pullojen kierrätyksestä niin Texasissa tällaista toimintaa ei ainakaan silloin ollut. Tuskin nykyäänkään. Joissakin osavaltioissa on jo opittu, mutta melko pienimuotoista. Voi vain kuvitella sitä jätemäärää, minkä yksi amerikkalainen kaupunki tuottaa. Opin meinaan senkin, että pelkästään Dallasin aluetta mahduttaa Suomen väkiluvun verran ihmisiä. N. 8 miljoonaa.Kun suhteuttaa koko maahan niin pistää tosiaan pohdituttamaan.

Iltaisin kun katsoi kuuta niin se oli likainen. Ilmansaasteet värjää kuun ruskeaksi. Meillä kuu sentään on vielä kauniin kirkas.

Kun tulimme takaisin kotiin niin kyllähän sitä pisti ihmettelemään, kun lehdessä perusteltin juuston hintaa sillä, että lehmän hiilijalanjälki nostaa hintaa.

Lehmä siis hönkii pellolla raikkaassa ilmassa hiilidioksiidia tuottaessaan ilmastomme pilalle, joten nostetaampa ympäristön nimissä vähän hintaa sille juustolle, mitä siitä suuresta saastuttajasta irtoaa.

Hmmm kaikki on niin suhteellista..