Toinen vallitseva keskustelu on ollut pakolaisista. Jos jollain on jotain vastaan saa kuulla olevansa rasisti jne. Puolestapuhujat taas ahdasmielisiä jne..

Toki ymmärrän ihmisten hädän, mutta tuskin ne jotka ovat vastustaneet ainakin noita määriä, ihan väärässäkään ole. Jos joku vastustaa loputonta virtaa niin varmaankin vastustaa juuri näitä, jotka tulevat muualta kuin sieltä, missä oikea hätä ja jotka tulevat vain rahan perässä. Nuoria miehiä jne.

Tässä taidan aiempaa tarinointiani toistaa, mutta olen aina yrittänyt olla avarakatseinen kaikkea kohtaan. Viimevuosina on alkanut kuitenkin närästää. Ehkä juuri se, että esim. Töissä on sinänsä tilaukset vähentyneet, mutta se näkyy pienempinä... näin ollen työllistävimpinä hommina. Väki on vähentynyt ja ns. bonukset kadonneet. Toisaalta ymmärrän sen talouslaman aikana, mutta saamme tehdä enemmän hommia. Ja se näkyy ja tyntyy kirjaimellisesti kropassa. Kun raahaudun kotiin niin matkan varrella hengailee lauma... anteeks vaan, mutta niitä maahan muuttajia. Heillä tuntuu olevan aina hauskaa, heitä ei väsytä, heihin ei normi elämä tunnu särkevän luita ja lihaksia. Toki en voi sanoa, että etteikö töitä tee... mistä sen voin tietää, mutta paljon on niitäkin, jotka eivät tee. Elävät tuilla ja saavat varmastikkin sen saman, mistä itse joutuu maksamaan ihan omalla palkalla saamatta mistään minkään näköistä tukea. Mitään ei jää säästöön vaikka tosiaan käyn töissä, sillä se palkka on jo tavallaan pienentynyt.

Juna-asemalla istuu romanialainen tuontikerjäläinen. Näpyttää viltin alla kännykkäänsä. En voi käsittää sitä logiikkaa, että Suomeen asti... Tähän tolkuttoman kalliiseen maahan ja kylmäänkin. Tullaan tekemään bisnestä kerjäämällä. Jos on rahaa matkustaa tänne asti niin tuskin on pikkurahasta puutetta. Ja pöljät maksaa ja näin ollen rahoittaa sen mummelin peffan jäätymistä. Mummelin, joka tuskin itse niitä rahoja saa edes itse pitää..... Herätys!

Nyt kuitenkin kun junassa istun niin ihmettelen, mihin suomen kieli on kadonnut. Valtaosa puheensorinasta on nykyään arabiaa, viroa tai venäjää. Vielä muutama vuosi sitten pääkielet junailun puheensorinassa olivat suomi-ruotsi ja venäjä. Jotenkin alkaa tuntea itsensä ulkopuoliseksi. Ja kun olen jäämässä pois niin minut tuupataan sivuun ja ohi rynnii nuoria miehiä. Ihan kuin olisi oikeus tuuppia naiset sivuun ja mennä itse ensin. Onkohan tuo ihme oikeastaan, että alkaa olla melko negatiivinen henki valloillaan.

Sitten omalle kohdalle on noin kolmen viime vuoden aikana alkanut yhä useammin sattumaan niin, että moni tulee puhumaan minulle englantia. Tai sitten suoraan kysytään "Oletko ulkomaalainen?"

Vähän aikaa sitten viimeksi... Olin erään ravintolan vessassa ja eräs vanhempi nainen tuli perässä. Katsahti kerran ja sitten tuimasti toisen kerran ja kysyi.. "Oletko ulkomaalainen?". Ei, en ole. Olen ihan supi suomalainen. Sitten tämä nainen alkoi tuhisemaan sellainen kiukun puuska päällä, että niin kun tämä on nyt ollut niin tapetilla tämä maahanmuuttopolitiikka. No juuuu niin on...

Ei selvinnyt, että mitä olisi sanonut, jos olisin sanonut olevani muualta. Täytyypä joskus kokeilla ihan tieteen nimissä. Tämä mummeli meinaan leperteli turkkilaissyntyiselle ovimiehelle sisään astuessani, mutta sävy minua kohtaan vessassa olikin sitten aivan muuta.

Jotenkin alkoi ärsyttämään. En itsekkään huutele ihmisille mielipiteitäni, olivatpa mistä tahansa. Ja vaikka olen mitä mieltä tahansa. Silti tuokin tapa oli jotenkin tyhmää. Täytyykö suomessa syntyneenä, suomalaisille vanhemmille, suomeen ikänsä veroja maksaneena nykyään alkaa todistamaan, että on oikeutettu kulkemaan vapaasti vaikkakin on tumma tukka. Ja kesän jälkeen ruskettunut. Keskustelin myöhemmin aiheesta ja minulle sanottiin, että ota mieluummin kohteliaisuutena, että sinua pidetään muuna kuin suomalaisena. Hehän ovat kauniita. Juu no ehkä, mutta ehkä tämäntyyppinen kauneus alkaa kummasti vaikuttamaan normaali elämään. Veikkaan, että tämä on vain alkua... Toivottavasti en saa mitään skiniä niskaani, jos ei paljoa alkuperää kysele. Eikä kukaan muukaan. Levottomammaksi kuitenkin menee. Se on varma.