Suomi meni kiinni ja hyvä niin. Jyrkät toimenpiteet ovattervetulleita ja toivottavasti ne viimeisetkin epäilijät lähtee näihin talkoisiin mukaan.

 

OMA TERVEYS

Minulla oli flunssa tai allergiaa. Olin paineen ja painostuksen alla pitkän aikaa hoitaessani kuolinpesää. Kun paine helpotti, tulin kipeäksi. Kunto parani kuitenkin pitkin viikkoa ja tulkitsin ajoittain palautuvan tukkoisuuden allergiaksi tai yliherkkyydeksi. Kun sai happea, olo parani ja kun meni töihin aamulla odottelemaan ilmastoinnin käynnistymistä, meinasin tukehtua. Puolen päivän aikaan alkoi happi taas kiertää ja olo oli parempi. Miten siis tulkitset, oletko kipeä vai et?

Odotin viikonloppua kuin kuuta nousevaa. Hommasin uuden pölynimurin ja suunnittelin suursiivousta. Lauantaina olikin ihanaa siivota kerrankin pitkästä aikaa kunnolla. Illalla oli väsynyt olo. Ei ihme, kun heräsin kuudelta aamulla jatouhusin koko pävän iltaan asti. Sunnuntaina mittailin kuumeen, koska väsymys ei helpottunut. 

Lämpöä oli ja koko päivä meni potiessa. 

Eilen maanantaina jäin pois töistä, koska tämä väsymys jatkuu. Keuhkoissa on painetta ja ajoittaista yskää on. En tiedä, onko minulla korona vai tavallinen flunssa, mutta riskejä ei kannata ottaa. Onneksi oireet ovat kuitenkin lieviä verrattuna pari vuotta sitten potemaani B-influenssaan.

Vähän harmittaa siinä mielessä, että aloin päästä normiarkeen ja samalla kuluttamaan ja saisi painonhallinnan kuriin. Nyt ruoka ei onneksi maistu, jospa se nousu hilliintyy.

Jos terveenä olisin motissa kotona niin tekisin jumppasettejä. Nyt ei oikein meinaa jaksaa.

 

TERVEYDENHUOLTO

Yritin soittaa työterveyspalveluun ja se on niin tukossa, ettei edes jonottamaan pääse. Pomo antoi vinkin digiklinikasta ja sekin on turvoksissa. Oikeastaan minulla itselläni ei sinänsä ole paniikkia eikä hätää. Ruokaa on ja jopa vessapaperiakin yllin kyllin. Ei, en hamstrannut. Sain läjän perinnöksi.Hyvä niin.

Odottelen yhteyksiä oikeastaan vain ohjeistuksien puolesta. Normaalisti voi omailmoituksella olla pois 3 päivää. Nyt poikkeustilassa 5 päivää. Mutta, koska ei tietoa olenko tartuttaja niin mikä se oikea aika on, kun töihin voisi mennä. Tietty näiltä osin stressaa, kun periaatteessa pitäisi mennä heti töihin kuin mahdollista, mutta saako vaiko eikö.

Minun paineet ovat pieniä. Toivottavasti terveydenhuolto kestää omat paineensa ja ne ihmiset, jotka tekevät töitä aiheen kanssa ammatikseen jaksavat ja pysyvät terveinä. Olemme vasta alussa tämän epidemian kanssa.

Odottelen siis kiltisti ohjeistuksia.

 

ASENTEITA

Ei yllättävää, mutta jouduinpa silti melkos kiivaaseenkin keskusteluun lapsuuden ystäväni kanssa.

He olivat juuri lomareissulla Thaimaassa. Reissullaan hän julkaisi niin omilla kuin hyvinvointi-firmansakkin sivuilla julkaisun " Kuinka estää Koronaviiruksen tarttumisen". Tämän mukaan viruksen estää, kun välttää sokeria ja huolehtii c-vitamiinin ja muiden vitamiinien ja hivenaineiden saanti. Samaan aikaan meillä lehdessä kerrotaan suosituksesta, ettei c-vitamiinia oteta liikaa etukäteen, koska voi kuormittaa munuaisia. vasta sairastaessa.

Kun perhe tuli kotiin niin julkaisi tämä samainen hyvinvointi -ihminen julkaisi mielipiteensä Koronasta. Vertailua influenssaan on kuultu muualtakin, mutta se asenne, että kun pumppaa itsensä täyteen c-vitamiinia niin pitäisi pystyä elämään ihan normaalia elämää. Vähätteli toimenpiteitä ja ihmisten huolta. 

Hmmm... Tauti on julistettu pandemiaksi. Monet maat ovat sulkeneet rajoja ja rajoittaneet muutakin liikkumista. Italisasta raportoitu päivittäin satojen kuolemasta vuorokaudessa. Kuinka joku voi oikeasti väittää, että c-vitamiinin syöminen ESTÄÄ taudin tarttumisen?

Noh, pakkohan se oli kysäistä varsinkin kun siinä vaiheessa oli ilmoitettu, että matkoilta palaavien on syytä sulkeutua pariksi viikoksi koteihinsa, että mitä tämä ihminen ajattelee. Ei kai vain luota nyt pelkästään vitamiinien voimaan.

Hän ei kokenut rajoitusten koskevan häntä ja hänen perhettään, koska omaavat terveelliset elämäntavat, eivätkä kuulu riskiryhmään. Ihmetteli rajoituksia ja muiden asenteita, sillä istuivat täpötäydellä lennolla ja matkustivat täpötäysissä junissa kotiin. Miksi siis sulkeutua kotiin, jos on jo liikkunut massoissa reissun jälkeen. Hänen mielestään tauteja liikkuu muutenkin. Influenssa on vaarallisempi jne. Miksi sitten ei ole ulkonaliikkumiskieltoa.

Hänen mielestään kuulun näihin hysteerikoihin, kun kysyn asiaa. Aivan sama. Tulkitaan hysteriaksi tai ei, mutta tämän tyyppisten ihmisten pitäisi lukea tiedotteita tarkemmin. Käyttää omaakin järkeään, jos sitä on. Ymmärtää, että vaikka uskoo omaan smoothie-ruokavaliolla hankittuun jumalaakin suurempaan vastustuskykyyn niin saattaa silti olla itse taudin kantaja ja tartuttaa muita.

Jotenkin käsittämätön ajatus on, että henkilö, joka on ravinnossaan taantunut vauva -asteelle ja soseuttaa kaiken lisäten moneen kertaan käsiteltyjä lisäravinteita, on saanut aatteestaan uskonnon ja pitää itseään melkeimpä desinfioituna, johon bakteerit ei tartu. Jopa nousee pandemiankin yläpuolelle.

Olen tosin ihmetellyt kyseisen henkilön logiikkaa ennenkin. Ensin hän haastoi ihmisiä vuoden herkkukieltoon ja kun haasteeseen oli ihmisiä ilmoittautunut. Hän julkaisi ohjeen jostain herkuista, mitä syöttää lapsilleen.

 

PIENI KEVENNYSDRAAMA 

Jottei kaikki olisi niin vakavaa niin on ollut mukavaa seurata, kuinka ihmiset asettaessaan itsensä viikonlopuksi karanteeniin, ovat ottaneet siitä kaiken irti. On tehty herkkuruokia yhdessä ja pelailtu pelejä yms. Niin miksi sen pitäisi olla kurjaa. 

Itselläni on ollut siivoamisen jälkeen rauhallista. Pari kaappia odottaa vielä siivoamista kun jaksan. 

Toissa yönä pikkukisuni aiheutti kuitenkin koomista draamaa. Ilmeisesti olen hengittänyt jotenkin raskaasti, kun tämä päätti herättää. Puski ja kutitteli viiksillään nenääni. Heräsin ja vähän tönäisinkin kisuani ja se mokoma tippui sängyltä. Ei siinä muuten mitään, mutta kynsi tarttui sieraimeeni ja meikä kiljuu kissalle keskellä yötä. Se reppana tarkoitti vain hyvää ja koska sätin sitä niin oli koko päivän omissa oloissaan. Illalla nukkumaan mennessä olimme taas kavereita. Nenä vähän hellänä, mutta huolenpito on jotenkin hellyyttävää.