Jeh. lomani alkoi.  Olen ehtinyt jo muutamassa päivässä vipeltää sinne sun tänne. Fillaroinut ja lojunut auringossa...Levännyt. Kävin Tallinassakin. Lämpimällä säällä oli ihanaa istua kannella ja nauttia merestä. Ajatukset ovat kuitenkin vipeltäneet vilkkaampaa tahtia sinne tänne. Olen suunnitellut kaikenlaista kivaa itselleni. Mutta välillä, kun ajattelee liikaa ja innostuu jostakin asiasta liikaa... on kai parempi piipahtaa myös ajatuksissaan perusasioiden äärelle....

Huomasin siis juuri, että niinkin pieni ja arkinen asia kuin vetoketju omaa yllättävän suuria voimia.

Siis fyysisestihän se pitää jotain kiinni, mikä on jo itsessään melko hyvä suoritus, jos kyse on vaikkapa housuista.

Mutta se pieni vetoketju voi aiheuttaa kantajassaan yllättäviä reaktioita. Jos se päättää jäädä tai repsahtaa holtittomaksi niin saattaa tuottaa voimakastakin häpeän tunnetta.

Vetoketju voi antaa myös yllättävän turvallisen tunteen. Kuten esimerkiksi käsilaukussa. Jos laukku on avonainen niin ainakin itselleni ajatus mennä kyseisen kapineen kanssa väkijoukkoihin tuntuu ahdistavalta. Jokuhan voi nappasta lompakon tosta noin vaan. Mutta kun laukussa on vetoketju niin rahat, luottokortti ja identiteetti pysyy paremmin turvassa. Siis pelkkä metalli tai muovihampain varustettu kankaanpätkä vastaa lukkoa.... nerokasta kun asiaa oikein tosissaan miettii.

Vetoketjun avaaminen joissakin tilanteissa saattaa myös kutkuttavia olotiloja....Vaikkapa vaatekaupassa sillä odotuksella, että saa päällensä kokeiltavaksi jotain uutta.

Tai kahden kesken, kun tiedossa on jotain ihan muuta ;)